KCSE

2011 tavaszán alakult Káposztási Családok Egyesülete, ami a Káposztásmegyer II. lakótelepen élőket fogja össze. A játszótéri ismeretségekből, beszélgetésekből egy levelezőlistán is aktív közösség formálódott, mely később egyesületté is vált. Céljai közé tartoznak az érdekvédelem, különböző helyi fejlesztések, változatos közösségi akciók, vállalkozói partnerprogram, rendezvényszervezés kicsiknek és nagyoknak. Ez a szervezet önkéntes munkával működik, de káprázatos eredményei megmutatják a helyi összefogás erejét.

A Káposztási Családok Egyesületének alapítói nem álltak meg ezen a játszótéri beszélgetések szintjén, az anyukák email címet cseréltek, majd az apukákat is bevonva levelezőlistát készítettek és ezen is megosztották kérdéseiket, tapasztalataikat. Ezen a listán bárki segítséget kaphat a helyi ügyekkel kapcsolatban, s egy külön lista szolgál az apróhirdetéseknek. A következő lépésként a közösségért aktívan tenni vágyók egyesületet alapítottak, és pályázati forrást is kerestek a családi programok megvalósításához. Így nyílt meg az Újpesti Kulturális Központ intézményrendszeréhez tartozó Megyeri Klub, ahol helyet kaphattak egyesületi rendezvények is – például kézműves délelőttök, ifjúsági koncertek.

A Homoktövis Általános Iskolával együttműködve valósult meg az autómentes nap alkalmából a Családi Nap, és decemberben az adventi vásár.

Az egyesület tematikus vállalkozói börzéken, nagyrendezvényeken, illetve levelezőlistáikon ad bemutatkozási lehetőséget a vállalkozásoknak. Az egyesület ezenkívül együttműködik a közbiztonság növelése érdekében az Újpesti Rendőrkapitánysággal, illetve a biozöldségek helyi beszerezhetősége érdekében a Szatyorbolttal. A játszótér-fejlesztési elképzeléseik az Önkormányzat segítségével valósultak meg.

Az egyesület különböző klubok alapítója. 2013 szeptemberében baba-mama klubot indított a legkisebbeknek és szüleiknek, illetve a 14-22 éves korosztálynak ifi klubot, 2014 márciusában a 60 éven felülieknek a Nyugdíjas Ifjak Klubját.

Jó magam, is számos programon vettem már részt, például a Szépségbörzén, vagy az adventi vásárokon. A levelező listán hirdettem meg a rajzpályázatot, a próbaolvasást. Többször látogattam meg a bábelőadásokat, a családi fórumokat. Ezekről lehet olvasni az almenükben.