Digitális műveltség

A Káposztási Családok Egyesülete szervezésében került sor október 21-én egy újabb Családi Fórumra, ahol Dr. Baracsi Katalin családjogi szakjogász, internetbiztonsági-szakértő, oktató tartott előadást arról, hogyan mozogjon gyermekünk biztonságban az online térben.

Mi, a hallgatóság tagjai különböző szakterületekről jöttünk, szülőként, nagyszülőként, pedagógusként, orvosként, IT szakemberként vettünk részt 3 órán keresztül az interaktív programon.

Ez alatt az időtartam alatt sikerült a figyelmet felkeltenie az oktatónak, így végig folyamatos és aktív figyelem jellemezte a résztvevőket. Hasznos volt a témával foglalkozó szervezetek működését és elérhetőségeit megismerni, szó esett a mai trendekről, veszélyekről, megismertük a gyerekek elvonási tüneteit, a zaklatás mindenféle formáját, a pozitív lehetőségeket.

Számos hasznos hozzászólás hangzott el, köztük én is hozzászóltam, engem, mint a Függőség íróját hívtak meg. A hallgatóság megosztotta azt a tapasztalatát, hogy a mai gyerekek milyen hamar találkoznak veszélyes felületekkel, egymásnál is.

 

A Családi Fórum hallgatósága

Dr. Baracsi Katalin beszél