Mesekuckó 2014

2014. június 14-én került megrendezésre a Mese, színház… Csuda jó! elnevezésű program az Ady Endre Művelődési Házban.

Először az Újpesti Károlyi István Általános Iskola alsó tagozatos diákjai, majd a Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola tanulói népi játékokat, zenés-táncos jeleneteket mutattak be. Őket a MÁV Szimfonikus Zenekar rézfúvósai követték Székely Edit műsorvezető közreműködésével.

Ezzel párhuzamosan a galériateremben Mesekuckó várta az irodalmat kedvelő gyerekeket. Itt az újpesti írók, költők Hétvári Andrea, Garay Zsuzsanna és B. Tóth Klára saját meséiket, verseiket olvasták fel. A mesevetítés alatt a gyerekek színezőkkel dolgoztak, és minden érdeklődő kapott hamuba sült pogácsát, amit a Vadgesztenye cukrászda készített el.  A nap folyamán kedvezményes könyvvásárlásra is volt lehetőség.

Az alkotni szeretők újabb csoportja Szász Regina, a Manzart rajziskola és művészeti műhely munkatársa vezetésével kézműves-foglalkozások során próbálhatták ki magukat papírbáb, maszk készítésében és az aszfaltrajzversenyben. Hódossy Ágnes agyagfigura-készítésre hívta a gyerekeket. A rendezvényen a MagicBox is bemutatta logikai játékait. Délután az X-Faktor felfedezettje, Kováts Vera lépett színpadra Kovács Dániellel.

15 órától a Drámapedagógiai Nevelést Segítő Alapítvány által működtetett Őze Lajos Művészeti Iskola újpesti és más kerületben működő hat színjátszó csoportjának évadzáró produkciói láthatták az érdeklődők. A Függöny előtt – Függöny mögöttcímű előadás két felvonásban zajlott aszínházteremben. Az előadást Őze Áron Jászai Mari- díjas színművész nyitotta meg:

Végezetül Kristály Márton, bűvész szórakoztatta a közönséget.

 

Felolvasás

Felolvasás

Mesevetítés

Mesevetítés

Színezők kiosztása

Színezők kiosztása

A közönség

A közönség

Készülnek a színes rajzok

Készülnek a színes rajzok

Kiosztjuk a hamuba sült pogácsát

Kiosztjuk a hamuba sült pogácsát

Hétvári Andrea mesél

Hétvári Andrea mesél

Könyvárusítás

Könyvárusítás

A szervmanók Szabó Edinánál voltak kaphatóak

A szervmanók Szabó Edinánál voltak kaphatóak